Rijschool Groen

Rijbewijs halen ? #Gewoon_doen bij Rijschool Groen

 informatie CBR en 2toDrive

 

1: Rijopleiding kiezen

  aanvragen (rijschool Groen vraagt voor jou je theorie examen  aan)

Praktijkexamen

welk praktijkexamen past bij mij?


 

  aanvragen (rijschool Groen vraagt voor jou je praktijkexamen aan)

Rijopleiding

Gewone rijopleiding

Vul het formulier 'Gezondheidsverklaring' in 

Wil je praktijkexamen doen voor een autorijbewijs? Dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier 'Gezondheidsverklaring’.

Begin op tijd met je aanvraag
De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Gezondheidsverklaring in en stuur deze op.

Direct langs een specialist bij ADHD of ADD of autisme
Heb je vraag 3 (en eventueel nog andere vragen) van de Gezondheidsverklaring met ‘ja’ beantwoord in verband met ADHD of ADD of autisme? En heb je nog nooit eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kun je direct, voordat je je Gezondheidsverklaring bij ons indient, een afspraak maken met een onafhankelijke specialist voor een rijbewijskeuring. Wat moet je hier voor doen?

› Vul een Gezondheidsverklaring in

Mag ik rijden als...

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. Meer over rijgeschiktheid.

Twijfelt u of u in uw situatie nog in staat bent om veilig te rijden? Bijvoorbeeld omdat u de diagnose diabetes heeft gekregen, een oogoperatie heeft gehad of een arm beperkt kunt gebruiken? Dan is het belangrijk dat u laat onderzoeken of u nog wel rijgeschikt bent. Vul daarom een Gezondheidsverklaring in. Weet u niet zeker of u een Gezondheidsverklaring moet invullen? Belt u dan met de Klantenservice.

Wij hebben meer informatie over rijden en een aantal veelvoorkomende gezondheidssituaties op een rij gezet:


Je doet bij het CBR eerst theorie-examen en daarna praktijkexamen. Het is ook mogelijk om vóór je praktijkexamen een tussentijdse toets te doen. Bekijk vooraf goed wat voor soort examens en toetsen er zijn. Kies vervolgens je rijopleiding. 

Zo gaat het Theorie-examen  

  

Zo gaat de Tussentijdse toets 

 

Zo gaat het praktijk examen 

 

2toDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Bekijk dan snel Wat is 2toDrive of de Veelgestelde vragen voor meer info. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan alle voordelen via Waarom meedoen en praat mee in de social feed.

Overgangssituatie begeleid rijden vanaf 1/11

Sinds de start in november 2011 hebben meer dan 200.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als ‘2toDrive’, loopt tot en met 31 oktober 2017. Minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.

Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17 e jaar. Voor hen verandert er niets. Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen nog niet direct starten met het traject voor begeleid rijden. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn.

Meteen aanmelden voor 2toDrive? Vraag dan direct een begeleiderspas aan!

» Begeleiderspas aanvragen

Veelgestelde vragen  E-mailen
  Bellen
  Info
  Instagram